На Закарпатті відправили на збори першу команду резервістів

На Закарпатті відправили на збори першу команду резервістів

Укрінформ
Закарпатський обласний військкомат розпочав плановий призов резервістів оперативного резерву для зборів та проходження необхідних навчань у військових частинах та військових навчальних центрах. Заплановано відправити на збори 200 резервістів. 

Наразі перша команда вже відбула на навчання, заявив на брифінгу обласний комісар Закарпатської області Богдан Череміський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Відправка резервістів у Закарпатській області на збори запланована з 3 по 5 грудня. Перша команда вже відбула на навчання в неділю, друга вирушатиме сьогодні, 3 грудня. Самі збори проходитимуть терміном від 15 до 20 діб. Заплановано поставити на навчання 200 резервістів із Закарпаття”,  - сказав Череміський.

Як додатково повідомив начальник відділу фінансового забезпечення Закарпатського ОВК Юрій Костюк, за резервістами на період проходження навчань зберігається місце роботи із виплатою заробітної плати, також держава забезпечує військових добовими — у залежності від військового звання. Крім добових, виплачується грошове забезпечення — від 2600 грн рядовим до 3348 грн старшому офіцерському складу. Якщо резервіст, проходячи службу, виконав план програми підготовки, то виплачується також грошове заохочення — одноразово від 1600 до 2800 грн.

Читайте також: Перших 150 резервістів Харківщини відправили на збори до армії

Як повідомлялося, в Україні 3 грудня розпочався цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов'язаними. Збори будуть проведені як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб).

Верховна Рада України ввечері 26 листопада ухвалила закон №9338 “Про затвердження указу Президента України “про введення воєнного стану в Україні” станом на 30 днів в десяти областях.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-