У Черниша пропонують свою модель миротворчої місії ООН на Донбасі

У Черниша пропонують свою модель миротворчої місії ООН на Донбасі

Укрінформ
МінТОТ запропонувало свою орієнтовну модель миротворчої місії ООН в Україні.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Twitter.

"В України вже є бачення того, якою має бути миротворча місія ООН. Ініціатива України має бути консенсусною з більшістю країн. Якщо всі союзники підтримають запропоновану модель місії, у РФ не буде виходу", - цитує прес-служба очільника відомства Вадима Черниша.

Відповідно до запропонованої моделі, виокремлено військовий, політичний та цивільний компоненти.

Так, військовий компонент включає розведення сил, роззброєння, демілітаризацію та розмінування, що забезпечуватиметься озброєними миротворчими силами.

У свою чергу цивільний контингент забезпечить політичний компонент (підтримку правопорядку, підготовку кадрів, відновлення довіри до поліції та правоохоронних органів, комунікації поліції із місцевим населенням, захист власності) та цивільний компонент моделі.

Цивільний компонент передбачає забезпечення сервісами та соціальною допомогою, відновлення системи освіти, культури, охорони здоров'я, проведення місцевих виборів, відбудову економіки та інфраструктури, повернення ВПО, проведення заходів та діалогів з примирення та відновлення довіри, документування та фіксацію, а також залучення гуманітарної та міжнародної допомоги.

Читайте також: Олланд виступив за введення миротворців на кордоні між Україною та Росією

Як відомо, Київ наполягає на введенні місії ООН на всю територію непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, в тому числі і на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися тільки на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.

Раніше Волкер заявляв, що Вашингтон і Москва все ще мають серйозні розбіжності щодо можливого введення на Донбас миротворчої місії ООН, щоб припинити конфлікт на території Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-