В ОРДЛО вимагають обміну

В ОРДЛО вимагають обміну "300 на 25" - Геращенко

Укрінформ
Представники ОРДЛО в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі вимагають обміну майже 300 осіб на менш ніж 25 українських заручників.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Питання ускладнюється й тим, що координатор ОБСЄ Т.Фріш теж не ставить це питання в порядок денний як окреме, й робить вигляд, що не розуміє, чому українська сторона категорично не погоджується на заяви ОРДЛО про «обмін всіх установлених на всіх установлених», адже вони вимагають від нас майже 300 осіб, серед яких росіяни, беркутівці, причетні до терактів в Одесі і Харкові і т д. А готові віддати менше 25», - зазначила Геращенко.

Водночас вона підкреслила, що представники ОРДЛО в свою чергу не підтверджують і приховують «десятки утримуваних, серед яких військові і цивільні, яких тримають не лише у в'язницях, а й в новостворених таємних таборах».

Україна, нагадала Геращенко, голова до передачі 36 громадян РФ, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави в обмін на українських політв'язнів.

Як повідомлялося, раніше Геращенко прогнозувала активізацію з боку РФ діалогу щодо обміну росіян, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави, на утримуваних в РФ політв'язнів, на старті виборчої кампанії в Україні, і не виключила, що Кремль спробує використати цю тему на користь лояльних до Кремля кандидатів у президенти і партій.

Читайте також: Бойовики не пропонували обміняти Рубана на двох українських офіцерів - Геращенко

27 липня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила російському омбудсмену Тетяні Москальковій офіційного листа з пропозицією обміняти 36 громадян РФ, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави.

Також Геращенко повідомляла, що Київ ініціює проведення спільного засідання за участю омбудсменів України і  РФ Людмили Денісової та Тетяни Москалькової для розблокування питання обміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-