Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У нас ще стільки патронів, що росіяни стільки не понароджують

У нас ще стільки патронів, що росіяни стільки не понароджують

Укрінформ
Перевірка контрактників – захист номер один. І друге – облаштування сховищ зброї

Ситуація з вибухами зброї на складах дуже прикра. Головна причина – безгосподарність, не створення належних умов для зберігання зброї.

У нас снарядів дуже багато, на різні види зброї. І ми не маємо підземних бункерів. Причому в цій сфері є порівняно нормальне фінансування, за умови відповідального ставлення до організації можна було б протягом року все облаштувати. А коли ми з комітету нацбезпеки ставили питання, як зі зберіганням, то нам мляво починали казати про брак фінансування.

Озброєння дороге: якщо, приблизно, під Балаклеєю ми спалили один мільярд доларів, то під Калинівкою – ще половину цього. У мене зараз підозра, що почнуться волання про непомірну шкоду диверсії й вимагання дати грошей на патронний завод. Так ось: на це не буде. У нас патронів стільки, що в Росії стільки не понароджують.

Друга причина того, що відбулося: не організовано захисту армії від диверсій. Визнаємо, що у багатьох ідейних сепаратистів є паспорти України, і влаштуватися їм в армію на контракт – нема проблем. Причому ми на комітеті кілька разів обговорювали законопроект, який би дозволив СБУ проводити абсолютно легку спецперевірку. Ця спецперевірка просто включала би вивчення профілю в соцмережах, або застосовувала програму розпізнавання обличчя контрактника в Інтернеті. Люди дуже часто фотографуються на своїх зібраннях, акціях. Навіть таке сканування відсіяло б багато ймовірних диверсантів. Але на комітеті нардеп від Самопомочі починає опонувати про порушення прав людини, що мовляв контрактнику достатньо мати наш паспорт та медичну довідку.  

Тому зробіть два простих висновки. Перевірка контрактників – захист номер один. І – облаштування сховищ зброї. 

Тетяна Чорновол

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-