Посольство Казахстану закликало співгромадян залишити Харківську й Одеську області

Посольство Казахстану в Україні закликало співгромадян залишити Харківську й Одеську області через безпекову ситуацію.

Відповідну заяву дипломатичне відомство опублікувало в Телеграмі, передає Укрінформ.

"У зв'язку зі зростанням напруженості та нестабільною безпековою ситуацією в Одеській та Харківській областях Посольство Республіки Казахстан в Україні рекомендує громадянам Казахстану розглянути можливість залишити ці області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для виїзду з України до Казахстану громадяни можуть скористатися наземними маршрутами: через Польщу чи Молдову, далі - комерційним авіасполученням.

У разі виїзду через Польщу громадянам Казахстану необхідно мати шенгенську візу. Для виїзду через Молдову вона не потрібна.

Водночас посольство закликає всіх громадян не ігнорувати повітряну тривогу та своєчасно йти в укриття.

Контактні номери консульського відділу посольства: +38(044) 4831596, +38(044) 4891031. "Гаряча лінія" для громадян Казахстану (в екстрених випадках): +380673470408.

Читайте також: В ЄС похвалили позицію Казахстану щодо російської війни проти України

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня російські загарбники атакували Харків та область ракетами С-300 та "Іскандер-М". Унаслідок ворожої атаки місто опинилося без електроживлення.

Над Одещиною під час масованої атаки Росії 22 березня сили ППО збили щонайменше 11 дронів. Сталися пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури. Група ДТЕК через наслідки російської атаки в Одесі оголосила про екстрені відключення електроенергії.

Фото: Посольство Казахстану в Україні, Фейсбук