Вінниччина вийшла в лідери за темпами зростання ПДФО та податку на нерухомість - Сергій Борзов

За підсумками першого кварталу поточного року Вінниччина вийшла на перше місце в країні за за темпами зростання сплати ПДФО та податку на нерухоме майно.

Про це у Фейсбуці повідомляє начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«За даними Міністерства фінансів України, за І квартал 2024 року Вінниччина займає 1-ше місце за темпах зростання податку на доходи фізичних осіб (128,5%), а також утримує першість з податку на нерухоме майно (171,1%)», - написав Борзов.

За його словами, серед лідерів Вінниччина і за зростанням надходжень до загального фонду, - 132,2%. Тобто, надходження проти показника відповідного періоду минулого року зросли на 32%. Це друге місце в державі.

Посадовець також зазначив, що за І квартал 2024 року зведений бюджет області по доходах загального фонду виконано на 25,3% плану на рік. Це найвищий показник за останні роки.

Борзов наголосив, що на досягнутому не варто зупинятись.

«Зараз необхідно приділити увагу ефективному використанню наявних фінансових ресурсів, спрямувати їх на ті потреби, які сьогодні актуальні. Акумулюємо наші зусилля для того, щоб зміцнити Сили безпеки та оборони, продовжити будівництво фортифікаційних споруд, забезпечити реабілітацію і соціальну підтримку Захисників та Захисниць», - переконаний начальник ОВА.

Він підкреслив, що війна ставить перед владою нові виклики. Попри це, громади  області продовжують підтримувати Сили оборони Вінниччини та надавати необхідну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які знайшли тут прихисток.

Читайте також: Сергій Борзов: Підтримка Сил оборони є пріоритетом нашої роботи

Окрім питань оборони, обласна влада приділяє увагу функціонуванню закладів соціально-культурної сфери. Йдеться про  своєчасність обов’язкових виплат працівникам, підготовку закладів бюджетної сфери до опалювального сезону та додаткова підтримка критичної інфраструктури.

Фото: Вінницька ОВА

Матеріал розміщено згідно з частиною 3 статті 9 Закону України “Про рекламу” № 270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України “Про медіа” № 2849-IX від 31.03.2023 та на підставі Договору про надання послуг №02 від 07.02.2024.

Ч.3 ст. 9 Закону України № 270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова "реклама".