Індивідуальне опалення: у Тростянці на Сумщині містяни забезпечені теплом і гарячою водою

Індивідуальне опалення: у Тростянці на Сумщині містяни забезпечені теплом і гарячою водою

Укрінформ
Переведення житлового фонду міста Тростянець Сумської області на індивідуальне опалення за 12 років зекономило державі 50 млн кубометрів природного газу.

Про це на XVІ Українському муніципальному форумі, який проходить в Одесі, повідомив Тростянецький міський голова Юрій Бова, передає Укрінформ.

"Повну термомодернізацію житлового фонду та переведення його на індивідуальне опалення ми провели ще в 2008 році. Відтоді я забув, що таке 15 жовтня і 15 квітня. Люди цілодобово й цілорічно мають опалення і гарячу воду, і жодних проблем немає. Порахувавши кількість зекономленого газу, ми дізналися, що з 2008 року заощадили для країни 50 мільйонів кубів газу - саме на стільки зменшили його споживання завдяки переведенню міста на індивідуальне опалення", - розповів мер.

Читайте також: Телемедицина допоможе хворим у гірських районах Буковини

Він зазначив, що тема енергоефективності в Тростянецькій міськраді завжди була пріоритетом. Комунальний сектор - один із напрямків, де активно впроваджуються відповідні заходи. Так, наприклад, оснащення під’їздів житлових будинків датчиками руху дало можливість економити 85% електроенергії, яка споживалась у місцях громадського користування. І якщо раніше світло в під’їздах могло світитися не тільки всю ніч, а і вдень, то тепер вмикається тільки за потреби.

Ще один напрямок впровадження енергоощадних заходів - це заміна застарілого обладнання міських водозаборів і насосних станцій на сучасне й економне. У Тростянці це давно зробили, і тепер там споживається в 3-4 рази менше електроенергії, ніж це було 15-20 років тому.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-