У селі на Черкащині фермер зберіг пошту

У селі на Черкащині фермер зберіг пошту

Укрінформ
У селі Матусів на Черкащині фермер Іван Кравченко зберіг пошту. Громада двох сіл могла залишитися без зв’язку із зовнішнім світом. Але фермер віддав власне приміщення в оренду за символічну плату й допоміг набрати нових працівників.

Про це Іван Кравченко повідомив кореспонденту «Укрінформу».

«Керівники Матусівської громади радили людям їздити в Шполу, отримувати пенсію в банку. Я надавав у безплатну оренду приміщення з 2000 року. Але попередній керівник не робив жодного ремонту, погано ставився до своїх обов’язків. Дійшло до того, що з Черкас приїхала комісія, яка збиралася закривати відділення. А в мене душа болить за село. Одних пенсіонерів у нас – більш ніж половина. Люди йдуть на пошту не тільки за пенсіями чи газетами. Вони тут спілкуються, розповідають про онуків. Та й у Черкасах розуміли ситуацію – відділення і їм вигідне», - зазначив фермер.

Після переговорів з обласним керівництвом «Укрпошти» сторони дійшли згоди. Іван Кравченко знову віддав приміщення в оренду за символічну суму, а поштарі зробили ремонт і набрали новий колектив.

Читайте також: «Цифра в кишені»: на Рівненщині стартує освітній проєкт

«Зараз у нас працюють 5 осіб. Окрім пенсій доставляємо людям продукти харчування та ліки на замовлення. Приймаємо комунальні та страхові платежі», – розповіла нова очільниця місцевого відділення «Укрпошти» Жанна Зюганова. 

Голова Матусівської сільської ради Леся Шаповал від коментарів відмовилася.

До Матусівської громади входять два села – Матусів і Станіславчик. Загалом у громаді – 4400 жителів. З них 56% – пенсіонери.

Фото: planeta.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-