Миколаївська майстриня виготовляє іграшки з підручних матеріалів

Миколаївська майстриня виготовляє іграшки з підручних матеріалів

Фото
Укрінформ
Миколаївська майстриня Ганна Мозгова експонує свої унікальні іграшки в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї. На першій персональній виставці представлено 60 робіт.

Про це повідомляє Суспільне Миколаїв, передає Укрінформ.

"Хобі починалося з декретної відпустки. Все починалося з дитячих шапочок, якихось дитячих речей. А потім донька попросила іграшку Колобка. Такої банальної іграшки ніде не знайшлось. Я подумала: чому б не зв’язати. Зв’язала Колобка, так воно і покотилося по життю", – розповідає Ганна.

Рукоділлям майстриня займається з 2008 року. Для створення симпатичних, веселих та незвичних іграшок Мозгова використовує різні техніки: декупаж, ліплення, в’язання. У хід йдуть і підручні матеріали: пінопласт, гайки, гвинтики та затискачі.

Наприклад, іграшкові прибульці зроблені з будівельних матеріалів.

А Коломбіна та П’єро виготовлені з ґрунтованого текстилю, каркас зроблено з металу. Волосся Коломбіни  –  з козиної шерсті, а обличчя ляльок виліплені з глини.

Найулюбленішу свою іграшку Ганна пошила із сукні своєї доньки. Це — янгол.

Читайте також: У Харкові стартував онлайн-проєкт «Сім'я важливіше»

Майстриня розповіла, що немає художньої освіти, ескізів не робить. "Образи якось самі складаються в голові. А в процесі роботи воно саме народжується. Колись і хочеш зробити якусь серйозну іграшку, а настрій веселий. Так і іграшка виходить весела", – каже Ганна Мозгова.

У творчому доробку майстрині вже є 350 іграшок.

Фото: Ольги Рудої

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-