На Львівщині відбудеться веломарафон формату Gran Fondo Ukraine

На Львівщині відбудеться веломарафон формату Gran Fondo Ukraine

Укрінформ
Цієї неділі, 18 липня, у Старому Самборі стартуватиме веломарафон Gran Fondo Ukraine — демократичні й динамічні змагання, що вже вп’яте збирають кілька сотень прихильників велоспорту на Львівщині. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Щороку до нас на Львівщину на Gran Fondo приїжджають аматори велоспорту з усіх куточків України і навіть гості з сусідніх держав. Це не просто масштабна спортивна подія, це ще й відмінна промоція нашого краю», — зауважив начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Цьогоріч на Gran Fondo вже зареєструвались близько півтисячі велосипедистів. Учасники на вибір долатимуть дистанції у 90 та 140 кілометрів. Найбільше учасників змагатиметься у віковій групі 30-34 роки.

В ГО Lviv Bicycle Club , яка є організатором події зазначають, що під час веломарафону можна змагатися з суперником, з самим собою або просто отримувати задоволення від маршруту. Можна ставити рекорди у подоланні гірських дистанцій, а можна уперше в житті спробувати, що це таке - їздити у горах.

Gran Fondo – це формат багатокілометрових велозаїздів, що був започаткований в Італії і набув популярності у багатьох країнах Європи, а останнім часом – і на інших континентах. Вперше Gran Fondo, або ж великі перегони, провели в італійському приморському містечку Чезенатіко у 1970 році.

Читайте також: В Україні проходитиме онлайн-показ короткометражних фільмів про подорожі на велосипеді

Львівська ОДА додає, що у зв’язку з проведенням змагань на автомагістралі Львів-Ужгород на ділянці Старий Самбір-Ужок 18 липня частково буде обмежений рух транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-