Вінниця стане першим з міст, де вироблятимуть зелений водень

Вінниця стане першим з міст, де вироблятимуть зелений водень

Укрінформ
Вінниця стане першим з міст, де розпочнеться промислове виробництво зеленого водню - міськрада надала містобудівні умови компанії-виробнику.

Про це у Фейбуці повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, передає Укрінформ. 

«Вінниця - перше місто в Україні, де розпочнеться виробництво зеленого водню. Вінницька міська рада надала KNESS містобудівні умови та обмеження на будівництво демонстраційно-дослідного майданчика з виробництва зеленого водню (добутого за допомогою відновлюваної енергії)», - повідомив Очеретний.

За його словами, Вінниця стане першим містом в Україні, де будуть практично відпрацьовані моделі промислового виробництва зеленого водню для широкої сфери застосування.

У дописі зазначається, що цей проєкт реалізує міжнародна група компаній KNESS, яка 11 років втілює рішення та розробляє технології у сфері відновлюваної енергетики. На водневому майданчику, який розташовуватиметься на вулиці Енергетичній, будуть відпрацьовуватися дві технології виробництва водню, одна з яких є унікальною розробкою науково-дослідного центру KNESS RnD Center.

Дослідні установки з генерації водню створюються відповідно чинних в Україні міждержавних стандартів та відповідають усім вимогам безпеки та захисту здоров’я.

Читайте також: На дорогах Естонії курсуватиме безпілотний транспорт на водневому паливі

Посадовець додав, що даний об’єкт відкриває місту нові можливості для інвестицій. Тому що розробка конкурентоздатної технології виробництва водню, відпрацьована на реальних умовах, - це дієве рішення для декарбонізації найбільш енергозатратних галузей важкої промисловості, створення умов для розвитку екологічної транспортної системи (наприклад, водневий муніципальний транспорт), тобто створення системи сезонного акумулювання енергії, що є однією з найважливіших ланок у переході країни на чисті джерела енергії.

KNESS – це українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проєкти традиційної та відновлюваної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-