У Львові гінекологічну операцію виконав робот

У Львові гінекологічну операцію виконав робот

Фото
Укрінформ
Вперше в Західній Україні спеціалісти Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги виконали гінекологічну операцію за допомогою роботизованої системи Da Vinci.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, передає Укрінформ. 

«Нашою пацієнткою стала 19-річна дівчина, котра протягом 2 років страждала від постійних тазових болів та порушення менструального циклу! Крім цього, у дівчини діагностували безпліддя. Після ретельного обстеження наші спеціалісти виявили дермоїдну кісту правого яєчника. Це пухлинне, хоч і доброякісне, утворення, найчастіше підлягає лише хірургічному лікуванню. Зазвичай така киста утворюється ще з народження. Зважаючи на вік та захворювання пацієнтки наші медики прийняли рішення хірургічного втручання за допомогою роботичної системи Da Vinci», - зазначено у повідомлені.

Використання мікроінструментів та 3D зображення високої чіткості дозволили спеціалістам лікарні ювелірно видалити кісту за допомогою лише декількох маленьких проколів.

Втручання пройшло успішно, а мініінвазивність операції дозволила дівчині вже на другий день виписатися з лікарні.

Лікарі наголошують, що жінкам обов’язково слід проходити планові медичні огляди. Однією з причин жіночого безпліддя є запальні процеси жіночих статевих органів та їхні наслідки, а також ендометріоз, склерополікистоз, фіброміоми та кисти яєчників, зокрема й дермоїдні. Причиною утворення кист можуть бути порушення гормонального стану та запальні захворювання органів малого таза.

Читайте також: Львівська дитяча лікарня вимірюватиме інтелект дітей за новою методикою

Як повідомляв Укрінформ, Львівська лікарня швидкої допомоги отримала сучасний американський апарат для проведення складних операцій – робот-хірург «Da Vinci» в листопаді. На сьогодні львівська лікарня «швидкої» - єдина з державних медзакладів України, що має робота Da Vinci. Після проходження сертифікації в грудні минулого року першу «роботизовану» операцію провели 50-річному жителю Бродів з діафрагмальною грижею та гастроезофагеальною рефлюксною хворобою.

Фото з відкритих джерел та https://www.facebook.com/emergencyhospitall/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-