Львівська дитяча лікарня вимірюватиме інтелект дітей за новою методикою

Львівська дитяча лікарня вимірюватиме інтелект дітей за новою методикою

Укрінформ
КНП «Львівська міська дитяча клінічна лікарня» придбала для новоствореного Центру психічного здоров’я стандартизовану методику для вимірювання інтелекту у дітей віком від 6 до 16 років WISC-IV (Шкала інтелекту Векслера для дітей — IV).

Про це Львівська міська дитяча лікарня повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Лікар і батьки отримують набагато більше, ніж просто визначення балів IQ у дитини. Дана методика вимірює вербальний інтелект, сприйняття і мислення, швидкість обробки інформації, робочу пам’ять. Діагностує як інтелектуальні порушення, так і обдарованість, тобто демонструє відмінності між інтелектуальним функціонуванням дитини і шкільною успішністю. І взагалі, тест може допомогти школам створювати для учнів відповідні умови для навчання і складати індивідуальні плани роботи», - розповів головний лікар Дмитро Квіт.

Зазначається, що WISC-IV (Векслер) – це діагнтостична методика, спрямована на виявлення поточного рівня розвитку інтелекту. Час проведення діагностики складає 90 хвилин роботи з дитиною і 2 години створення наративного звіту спеціалістом-діагностом. Діагностику проводить сертифікований фахівець - психолог практичний, яка пройшла навчальний курс «Основи використання тесту інтелекту у дітей WISC-IV».

Зі слів Квіта, дана методика має ряд переваг і є дуже важливою для роботи центру, адже оцінює здібності та потенціал людини, а також набуті знання і навички, що значно покращує роботу психолога з дитиною.

Також лікарі зауважують, що дана методика використовується не тільки в якості тесту інтелекту, але і як клінічний інструмент і основа для побудови індивідуальних програм роботи лікаря з дитиною. Його можна проводити навіть дитині, яка не вміє читати і писати, має легкі логопедичні проблеми або не вимовляє певні звуки.

«На сьогоднішній день наш Центр психічного здоров’я приймає близько 200 дітей в місяць. До нас звертаються батьки з дуже різними запитами щодо дитячого психічного здоров’я, яке є так само важливим, а може навіть і важливішим у сучасному суспільстві, ніж фізичне. Тому ми маємо відповідати цим запитам і вдосконалювати роботу центру не лише фахівцями, а й сучасними методами діагностики», - додав Квіт.

Читайте також: Топ-10 курсів лекцій, корисних для саморозвитку

Комплексна вартість методики, яка була придбана коштом лікарні, понад 80 тисяч гривень. Вартість проведення тесту становить 1 000 гривень.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-