Старовинний рецепт великодньої випічки греків Приазов'я

Старовинний рецепт великодньої випічки греків Приазов'я

Відео
Укрінформ
Святковий калач називається «псалтир»  або «псате»  і має незвичну форму. До нього додають куркуму, кардамон та махлебі.

Його рецепт  розказала гречанка за походженням Афіна Хаджинова  у сюжеті «UA: Перший», передає Укрінформ.

Дріжджова випічка починається з опари. Для цього у 200 мл молока кімнатної температури розчиняємо 20 г пресованих дріжджів, додаємо 20 г цукру  і 150 г борошна. Опару добре перемішуємо  до однорідної маси,  залишаємо  на 30 хвилин.

Тим часом починаємо готувати тісто. У мисці з’єднуємо 2 яйця, 100 г розтопленого  маргарину, 100 г цукру, половину чайної ложки солі, кардамону, махлебі і куркуми. Збиваємо складові блендером. Після чого опару та основу тіста змішуємо. Суміш, що вийшла виливаємо у посудину із 500 г борошна,  вимішуємо 2-3 хвилини. Залишаємо вже готове тісто на 30 хвилин.

Починаємо формувати калач. Розкатуємо тісто в «ковбаску», ділимо її на чотири частини і робимо у кожній надрізи, далі – згортаємо калач.  Збиваємо одне яйце і змащуємо ним випічку, щоб був гарний колір.

Читайте також: У госпіталі на Рівненщині випечуть 1000 пасок для бійців на сході України

Псате викладаємо на  деко, застелене пергаментом. Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо  20 хвилин. Готову паску потрібно остудити і  обережно перекласти на тарілку.

Фото: Ольга Дмитриченко, Фейсбук 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-