На  Харківщині виробляють натуральну косметику з козячого молока

На Харківщині виробляють натуральну косметику з козячого молока

Укрінформ
У селі Студенок  Харківської області сім’я переселенців Гатицьких з Макіївки створила науково-експериментальну ферму «Святогірська коза». Тут виготовляють екологічно чисті мило та шампунь з козячого молока.

Про це йдеться у сюжеті проєкту «Нетипова Донеччина», передає Укрінформ.

У 2013 році власники ферми почали розбудовувати територію майбутнього господарства, придбали першу козу. Відтоді почались дослідження у галузі козівництва.

Як зазначається у сюжеті, фермер Ян Гатицький подорожуючи, перейняв досвід інших країн та разом з французьким колегою створив сирну майстерню, доїльню та приміщення для кіз.

Спочатку тварин купували в Україні, а згодом взяли напрямок на французьку генетику. Кіз штучно запліднюють біологічним матеріалом, який привозять із Франції.

Науково-експериментальною ферма стала у 2014 році, коли розширилась не тільки територіально, а й професійно. До роботи залучили фахівців  з годівлі,  утримання, догляду,  ветеринарії, генетики та доїння кіз . Наразі  кожен напрямок роботи досліджується. На ферму приїжджають студенти на практику, пишуть курсові і дипломні роботи на базі підприємства.

Основним напрямком виробництва є молочна продукція – молоко, кисломолочні вироби, морозиво, сири твердих та м’яких сортів, яких нараховується понад 30 видів.

Читайте також: На Миколаївщині підприємство учасників АТО виростило перший екологічно чистий редис

Також господарі проводять екскурсії, підтримують  проєкти, що стосуються козівництва.

Фото: https://www.facebook.com/ferma.sv.koza/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-