У госпіталі на Рівненщині  випечуть 1000 пасок для бійців на сході України

У госпіталі на Рівненщині випечуть 1000 пасок для бійців на сході України

Укрінформ
Акцію  «Паска для друга» реалізують силами громади – небайдужих підприємців, звичайних мешканців та пацієнтів госпіталю у Клевані.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.

«Починаємо випікати у вівторок на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. Паска буде справжньою, домашньою, а допомагати пекти та прикрашати її будуть хлопці, які проходять у госпіталі реабілітацію. Акція стала можливою виключно за підтримки небайдужих людей - підприємців та звичайних жителів Рівненщини», - сказала начальник обласного управління культури і туризму, ініціатор акції Любов Романюк.

За її словами, для 1000 пасок використають понад пів тонни тіста, сотню літрів молока, два десятки кг масла, 260 кг борошна, десять кг дріжджів, дві сотні лимонів, 40 кг цукру і родзинок, 3 тис. яєць.

Акція «Паска для друга» на Рівненщині триває вже шостий рік поспіль. Цього року до неї долучилися держслужбовці, місцеві депутати, підприємці, жителі краю.

Республіканський центр лікування та реабілітації наслідків нейротравми для учасників бойових дій у Клевані є першим у системі охорони здоров’я України та працює з грудня 2017 року. Тут приймають учасників бойових дій з усієї України з наслідками важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують тривалого лікування та реабілітації. У центрі можуть проводити діагностику, надавати висококваліфіковану медичну допомогу, а також медичну, психологічну, психосоматичну й соціальну реабілітацію.

Читайте також: Мінсоцполітики пропонує бізнесу і волонтерам підтримати ініціативу «Великодній кошик»

Загалом у госпіталі є 240 ліжок, щороку в ньому стаціонарно лікуються майже 5 тисяч ветеранів.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-