На Миколаївщині учасники АТО виростили перший екологічно чистий редис

На Миколаївщині учасники АТО виростили перший екологічно чистий редис

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині підприємство учасників АТО виростило і зібрало перші 200 кілограмів молодого екологічно чистого редису.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник підприємства «Оберіг-Агро» Володимир Федоренко.

«Ми посадили небагато, так як недавно створилися і ще навчаємося. Взимку наші теплиці повністю засипало снігом і ми ледь їх відкопали. Проте редис витримав усі температурні перепади та дав 100-відсоткову схожість. Зараз ми зібрали перші 200 кг редиски Viena (Enza Zaden, Holland). Вона має солодкуватий смак з легкою гірчинкою», - розповів Федоренко.

За його словами, ця редиска є певним чином особливою, адже для її вирощування у теплицях не використано жодного кілограма будь-яких добрив, навіть органічних. Лише сніг, вода, сонце та копітка праця.

Всю продукцію продали відразу ж по 50 грн за кілограм. На неї виявився великий попит. А потім в соцмережах сторінка підприємства зарясніла подяками від клієнтів за смачний і корисний продукт.

Теплицю збудували з нуля завдяки грантовим коштам. Довелося багато працювати, витягти із відведеної землі купу каміння, щоб зробити її придатною для вирощування агропродукції. І вона віддячила - дала гарний урожай.

Читайте також: На Хмельниччині фермер вирощує зелень та овочі за допомогою ІТ-технологій

В квітні 2020 року кооператив «Оберіг-Агро», в який входять учасники АТО/ООС та члени родин загиблих воїнів, виграв грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада). У створенні об’єднання їм допомогли консультанти Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Фото: Підприємство «Оберіг-Агро»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-