На Чернігівщині місцева жителька намагається зберегти школу та відродити село

На Чернігівщині місцева жителька намагається зберегти школу та відродити село

Укрінформ
У селі Дроздівка Чернігівської області проживає близько шести сотень людей, а у школі навчається 30 учнів. Їх має бути щонайменше 40, аби заклад не закрили як малокомплектний.

З метою відродити село та зберегти школу місцева жителька Оксана Зубок  започаткувала ініціативу «Допомога сім’ям». Про це повідомляє Суспільне.Чернігів, передає Укрінформ.

Ініціатива направлена на допомогу багатодітним родинам – пошук будинку та роботи, допомога з переїздом. Ідея допомагати іншим з’явилась у авторки із початком пандемії. Реалізовувати задум почала, коли дізналася, що школу у селі планують закрити.

Для того, щоб збільшити кількість учнів, жінка вирішила запрошувати до Дроздівки багатодітні сім’ї, які опинилися у скрутному становищі. Перше повідомлення в соцмережах вона опублікувала наприкінці лютого 2021 року.

За півтора місяця до села переїхали 6 сімей з Полтавщини, Хмельницької та  Миколаївської областей,  Києва. Наразі до школи зарахували сімох нових учнів.

Читайте також: «Енергодім»: Фонд енергоефективності отримав майже 600 заявок від ОСББ

Старостат допомагає шукати будинки, які можливо або ж винаймати, або викуповувати частинами. У свою чергу, мешканці села  разом прибирають покинуті хати, допомагають «перевозити родини».

За словами Оксани Зубок, її мета, щоб в селі жили люди, з якими можна розбудовувати школу, село, розвивати культуру.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-