«Дія City» забезпечить найкращі умови для розвитку продуктових IT-компаній - Федоров

«Дія City» забезпечить найкращі умови для розвитку продуктових IT-компаній - Федоров

Укрінформ
Спеціальний правовий режим «Дія City» відкриє нові можливості для розвитку продуктових компаній і стартапів в Україні.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на онлайн-презентації проєкту, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінцифри.

«Українські айтішники — одні з найкращих у світі. Більша частина з них працюють в аутсорсингових компаніях. Я хочу, щоб українці створювали круті продуктові компанії у нашій країні. Я вірю, що завдяки «Дія City» Україна стане найпотужнішим IT-хабом у світі«, - підкреслив Федоров.

У Мінцифри зазначають, що в межах «Дія City» запроваджується такий правовий режим, у якому буде комфортно працювати усім учасникам ринку. Проєкт стимулюватиме появу в Україні компаній з доходом більше $100 млн. При цьому в кожного учасника ринку буде свобода вибору — режим«Дія City» чи звичайні умови праці.

Серед основних переваг «Дія City» - безпека ведення бізнесу без корупційних схем; можливості для венчурного інвестування; STEM-освіта світового рівня в Україні; захищена інтелектуальна власність; свобода обирати форму співпраці з ІТ-спеціалістами.

«IT-спеціаліст зможе дорожче «продати» свої послуги. З’явиться можливість реалізувати свій стартап в Україні, а не в іншій юрисдикції. «Дія City» — це свобода вибору. Вступ до «Дія City» добровільний, якщо компанію не цікавлять умови, створені у проєкті, вона може працювати як і раніше. «Дія City» — це не «замість», це «також», - пояснив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

У межах спецрежиму «Дія City» діятимуть такі ставки податків: ПДФО — 5% замість 18%, військовий збір — 1,5%, ЄСВ — 22% від МЗП, податок на виведений капітал — 9% замість податку на прибуток (18%).

Проєкт «Дія City» запроваджує й елементи системи загального або ж англійського права, гнучку форму співпраці з ІТ-спеціалістами — GIG-контракти, які гарантуватимуть захист найманих працівників, зокрема відпустку, лікарняний та визначену тривалість робочого дня.

Читайте також: Мінцифри і Tech StartUp School започаткують освітні програми з цифрової грамотності

У Мінцифри нагадують, що одна з основних цілей відомства — збільшити частку українського ІТ-сектору до 10% ВВП (зараз частка становить близько 3,7-4,2%). Відтак «Дія City» забезпечить зростання ІТ-сектору в Україні до 40-50% на рік за рахунок запровадження додаткових стимулів. На сьогодні ця цифра становить 20-30% щороку. Крім того, завдяки «Дія City» доходи IT-галузі в Україні за 5 років можуть значно збільшитись — з $6 млрд до $16,5 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри на початку червня 2020 року анонсувало старт проєкту «Дія City» - першої в світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту - створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-