ЗМІ: Пандемія започаткувала новий тренд у роботі та відпочинку – Workation

ЗМІ: Пандемія започаткувала новий тренд у роботі та відпочинку – Workation

Укрінформ
Пандемічні реалії, зокрема перехід на віддалену форму роботи, започаткували нові тенденції в організації робочого процесу та відпочинку.

Так, для визначення віддаленої роботи в місці, де зазвичай проводили відпустки, навіть з’явилося нове слово - Workation (похідне від work та vacation) повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«З переходом на віддалену роботу через COVID-19 стало можливим працювати з будь-якого місця за допомогою комп’ютера та інтернету. Все більш поширеною стає концепція workation, де поєднано слова work - "робота" та vacation - "відпустка"», - йдеться у статті.

Вивчення досвіду показує, що поєднання роботи та відпочинку завдяки вибору маршрутів та місць, де можна працювати з комфортом, позитивно впливає на психологічний стан працівників. Це пояснюють тим, що найбільшою вадою тих, хто працює вдома, є стирання межі між домом та офісом. Workation дає можливість запобігати цьому.

Подібний підхід вже підтримали світові гіганти Amazon і Google, визначивши віддалену роботу як основну форму на період пандемії.

Як пише fairygodboss, Workation передбачає роботу у звичні робочі години, тому не є на заваді робочому графіку, дозволяє відвідувати та спілкуватися з рідними, які живуть в інших містах чи країнах і працюють повний робочий день, також це можливість мати більші відпустки з сім’єю, продовжуючи працювати в них якусь частину, тощо.

Читайте також: Як зберегти шию та спину здоровими

Вимогами до Workation називають гарний інтернет-зв'язок, облаштоване і комфортне робоче місце, незначну різницю в часі, чітке дотримання робочого графіку, достатній відпочинок та самодисципліну. Недоліком залишається вартість перебування (оплата оренди, зв’язку, квитків, тощо) та пандемічні обмеження, які можуть ввести за час перебування в іншому регіоні чи країні.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-