Проєкт «Озеленення планети»: саджанці з Львівщини надіслали в усі міністерства та ОДА

Проєкт «Озеленення планети»: саджанці з Львівщини надіслали в усі міністерства та ОДА

Укрінформ
У кожне міністерство та облдержадміністрацію України відправили понад 1300 саджанців з Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру.

У такий спосіб Львівщина долучилася до проєкту «Озеленення планети», в межах якого 10 квітня по всьому світу планують висадити мільйон дерев, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Львівської ОДА.

“Ми зшиваємо нашу країну дорогами, об’єктами соціальної інфраструктури, які активно будуються у всіх регіонах. Висадження дерев – це теж чудова акція об’єднання. Цього року 30-та річниця Незалежності України. Саме по 30 дерев відправили у державні структури. Хочемо, щоб дерева з Львівщини зеленіли всюди ”, – зазначив голова ОДА Максим Козицький.

Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр забезпечує підприємства Львівської та сусідніх областей якісним насінням для вирощування сіянців і саджанців лісових порід. На цьому підприємстві впродовж останніх років реалізується проєкт побудови першого в Україні сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою на основі технологій шведської компанії «ВСС АВ».

Читайте також: На Миколаївщині провели зариблення річки Інгул понад 2 тоннами молодняка

Лісорозсадник щороку продукує 3,5 млн саджанців, але може збільшити виробництво до 15 мільйонів. Цього року з обласного бюджету для розвитку центру виділили 3 мільйони гривень.

 Фото з відкритих джерел та loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-