Львівська пекарня  готує паски на авторській заквасці

Львівська пекарня готує паски на авторській заквасці

Фото
Укрінформ
Цьогоріч на Великдень випікають традиційні, домашні  і шоколадні паски на живій заквасці, яку вирощують вже три роки.

Про це Укрінформу розповіла засновниця пекарні Наталія Головацька.

«Закваска – це відновлена давня технологія, але на сучасний лад. Тож паска буде на нашій авторській заквасці з морською сіллю і великою кількістю сухофруктів: журавлина, вишня, горіхи, родзинки», - розповіла Головацька.

Наталія Головацька відкрила свою пекарню три роки тому. Для цього закінчила курси пекарів у Києві і опанувала методику випікання хліба на заквасці, що поки не надто поширена в Україні.

«Мій тато, якому 75 років, розповідає, що його бабця колись в селі пекла хліб на заквасках. Це складний процес: вода і борошно при правильній консистенції починає бродити, створюючи природні дріжджі, це ніби живий продукт, про який потрібно постійно дбати», - говорить пекарка.

Для того, щоб на заквасці можна було пекти, її слід 7 днів «доглядати»: змішати воду і борошно, потім поставити дозрівати, через 24 години треба її «годувати» – додавати правильно розраховану кількість борошна і води. Процес триває тиждень. В пекарні вже три роки «живе» власна закваска, яку «підгодовують» щодня.

На цій же унікальній заквасці в пекарні готують шоколадну паску - у класичне тісто додають поламаний чорний шоколад, зверху поливають шоколадом, розтопленим на водяній бані, а коли вже випечеться, знову посипають тертим шоколадом.

Читайте також: Волонтерка з Ужгорода виготовляє м'ясні та овочеві чипси

Також в асортименті делікатесні хліби, хлібні чіпси з цільнозернового борошна на заквасці з додаванням морської солі і чорний хліб з чорнилом каракатиці.

Фото: Наталія Головацька

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-