На Кохавинській паперовій фабриці запустять екологічне виробництво з целюлози

На Кохавинській паперовій фабриці запустять екологічне виробництво з целюлози

Фото
Укрінформ
Кохавинська паперова фабрика, що у селі Гніздичів Жидачівського району на Львівщині, розширює свою діяльність і планує наступного року запустити екологічне виробництво з целюлозної сировини. Для цього будують нові цехи та складські приміщення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

“У новому цеху будемо виробляти папір та інші вироби із целюлози. Потужність нової фабрики становитиме 25 тисяч тонн продукції на рік. До кінця року хочемо завершити загальні будівельні роботи, контракти для поставки обладнання заключили, і ми очікуємо його у грудні-січні. Враховуючи монтаж та інші роботи, плануємо у червні наступного року фабрику запустити у роботу”, – зазначив керівник фабрики Михайло Титикало.

Загальна сума інвестицій у будівництво – 28 млн євро, це кредитні кошти. З них обладнання паперового цеху коштуватиме 13,8 млн євро, обладнання з переробки паперу на санітарно-гігієнічні вироби – 4,5 млн євро.

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Годика, підприємство є на інвестиційному супроводі у департаменті економічної політики. Підприємство сумлінно сплачує податки, за минулий рік до бюджетів різних рівнів воно спрямувало майже 65 млн грн.

Читайте також: У Житомирі побудуть фабрику за 10 млн євро з виробництва товарів для тварин

Кохавинська паперова фабрика – виробник паперових рушників, туалетного паперу, серветок, який забезпечує потреби не лише українців, а й експортує свою продукцію за кордон – у Чехію, Румунію, Білорусь, Угорщину.

На фабриці працюють 330 людей; середня заробітна плата – 14 тис. гривень. Після запуску нових потужностей на підприємстві створять іще 230 нових робочих місць.

Фото з відкритих джерел та https://loda.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-