На Харківщині за участю керівництва регіону стартував екопроєкт «Greening of the Planet»

На Харківщині за участю керівництва регіону стартував екопроєкт «Greening of the Planet»

Фото
Укрінформ
Два дерева туї кулястої, яка своєю формою уособлює планету, висадили зранку у дворі Харківської ОДА голова облдержадміністрації Айна Тимчук та голова Харківської облради Артур Товмасян, надавши старт у регіоні екопроєкту «Greening of the Planet».

Як передає кореспондент Укрінформу про це повідомила на пресконференції народний депутат, член міжнародного оргкомітету «Озеленення Планети» Марія Мезенцева, яка разом з ініціатором проєкту, президентом Business Woman Club Ганною Крисюк (Київ) та членом міжнародного оргкомітету проєкту Ганною Коршуновою взяла участь у заході.

"Ці дерева - лише частина з 71 тисячі дерев, які, за меморандумом, підписаним головою Харківської ОДА Айною Тимчук, планується 10 квітня, у всесвітній день Greening of the Planet висадити на Харківщині. За рекомендацією фахівців лісівництва, це будуть сіянці та саджанці сосни, у тому числі, кримської, та дубів - черешчатого та червоного. Мешканці Харкова зможуть висадити дерева у своєму дворі. А якщо надішлете фото свого дерева, причому фахівці рекомендують саджати листяні дерева, бо хвойні через посуху можуть не прижитися, до офіційного сайту Greening of the Planet, воно буде розміщено на інтерактивній мапі країни", - зазначила Мезенцева.

За її словами, на заклик посадити дерева вже відгукнулися представники почесних консульств, які діють у Харкові. Наприклад, за ініціативи Почесного консульства Казахстану у Харкові буде висаджено так звану Дипломатичну алею.

"Проєкт засновано з метою привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети і формування позитивного іміджу України через колективну історію успіху. Нові дерева потрібні регіонам сходу та півдня країни, які страждають від посухи, а також регіонам, які постраждали від пожеж. До речі, до Луганської області до 10 квітня ми передамо саджанці фруктових дерев для створення нових садів", - додала ініціатор проєкту Крисюк.

10 квітня у 100 країнах світу у рамках акції планується висадити 1 млн дерев.

Читайте також: У рамках проєкту "Озеленення планети" у 100 країнах висадять мільйон дерев за добу - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня 2020 року протягом одного дня в рамках акції Greening of the Planet у лісах Харківщини висаджено 40 тисяч дерев.

Щодо даних по Україні, то минулого року до акції приєдналися понад 50 тис. українців, які висадили понад 2 млн дерев - рекорд України.

Фото: https://kharkivoda.gov.ua/ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-