В Австрії розроблять нову біостратегію для сільського господарства

В Австрії розроблять нову біостратегію для сільського господарства

Укрінформ
Австрійський уряд разом з підприємствами аграрної сфери розробить до літа 2021 року нову "біостратегію", спрямовану на підтримку вітчизняного органічного виробництва та збереження за республікою провідної ролі у цій сфері серед країн ЄС.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Анонсовані аграрним відомством плани покликані підтримати австрійських біовиробників на тлі прийняття у ЄС плану дій з розвитку органічного сільськогосподарського виробництва. План передбачає досягнення наступної цілі: до 2030 року у країнах Євросоюзу 25% сільськогосподарських угідь мають використовуватися для органічного виробництва.

В Австрії поставлену мету уже досягнуто: нині в країні частка сільгоспземель, які використовуються для виробництва біопродукції, вже становить 26%, а 24 500 або 23% усіх фермерів займаються органічним виробництвом. Між тим, нарощування обсягів виробництва органіки у ЄС несе виклики для австрійського сектору органічного сільськогосподарського виробництва – пропозиція органіки значно зросте на тлі повільного зростання попиту. Так, у 2019 році прибутки органічних ферм в Австрії впали на 10%.

Нова біостратегія Австрії передбачатиме проведення інформаційних кампаній з підвищення обізнаності населення щодо переваг органічних продуктів, здійснення державних закупівель біопродукції для громадського харчування, як і нові форми підтримки виробників органіки.

Читайте також: У Євросоюзі до 2030 року 25% сільгоспземель планують використовувати під органіку

Окрему увагу буде приділено тіснішій співпраці в галузі переробки та збуту органічної продукції на внутрішньому ринку. Наразі багато міжнародних компаній купують в Австрії органічну сировину, а потім переробляють її на своїх потужностях в інших країнах.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія презентувала у четвер План дій з розвитку органічного виробництва на території ЄС. План дій передбачає 23 кроки, структуровані за трьома осями – збільшення споживання, збільшення виробництва та подальше посилення стійкості сектору органічного виробництва. Згідно з планом, до 2030 року 25% площ усіх сільськогосподарських земель у країнах ЄС мають використовуватися для органічного виробництва.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-