Екзотичні зелені насадження прикрашатимуть Тернопіль

Екзотичні зелені насадження прикрашатимуть Тернопіль

Фото
Укрінформ
Гостролисті та червонолисті клени «друммонді» і «роял ред» готують до висадження на алеях та парках Тернополя. 

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби міської ради.

«Понад 300 зелених насаджень висадять на території Тернопільської громади в рамках двомісячника благоустрою, який триватиме до 1 травня. На території міських парків передбачено висадити понад 230 саджанців дерев. Окрім того, підприємства, що обслуговують житловий фонд міста, взялися посадити майже 100 беріз, ялин, лип, сосен, дубів, кленів, горіхів та до пів сотні кущів жасмину, форзиції, бузку та спіреї»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьогорічною «зеленою родзинкою» будуть у різних куточках міста екзотичні саджанці кленів гостролистих «друммонді» або червонолистих «роял ред».

Висадження дерев та кущів розпочалось у рамках проєкту «Озеленення України» та згідно з Концепцією комплексного озеленення міста.

Як зазначив у розмові з кореспондентом начальник міського управління ЖКГ, благоустрою та екології Олег Соколовський, такий процес відбувається задля урізноманітнення видового складу існуючих насаджень, відновлення дерев та чагарників.

Читайте також: На Черкащині студенти та активісти охороняють місця квітування підсніжників

«Адже окремі види поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління. Тому у місті взяли курс на посадку декоративних і стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища дерев. Характерно, що озеленення території міста проводимо не лише в межах паркових зон, а й на вулицях центральної частини міста», - додав Соколовський.

Як повідомлялося, у результаті такого підходу щорічно у Тернополі площі озеленених територій постійно збільшуються. Так, за останніх п’ять років в обласному центрі з’явилося понад 6000 нових дерев та близько 2000 кущів. Серед видів посадкового матеріалу переважають рідкісні екзотичні дерева.

Нині справжня окраса Тернополя - вулиці з висадженими акліматизованими деревами багряника японського, катальпи. Чудово прижилися у парках і скверах павловнія, платан, тюльпанове дерево, горобина скандинавська, слива Піссарді, верба «Матсудана», гледичія, бундук, яблуня Недзвецького, клени різних видів та форм.

Фото: ternopilcity.gov.ua та з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-