Мінцифри цьогоріч почне запускати модернізовані ЦНАПи - Центри Дія

Мінцифри цьогоріч почне запускати модернізовані ЦНАПи - Центри Дія

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України у 2021 році почне запускати модернізовані центри надання адміністративних послуг - Центри Дія. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

"У 2021 році Мінцифра запускає перші Центри Дія — one-stop shop із комплексом усіх необхідних послуг для громадян. У Центрах Дія люди зможуть швидше та зручніше отримати послуги: кілька послуг відразу замість кількох візитів, як це зараз", - йдеться у повідомленні.

Основні послуги, які стануть доступними для громадян: адміністративні послуги; консультації щодо онлайн-послуг; комп’ютери з доступом до інтернету; укладення договорів і угод щодо комунальних послуг; консультації щодо бізнесу. Крім того, надаватимуться супутні послуги: безоплатна правова допомога; пошта; банківські послуги; прийом громадян головою тергромади; коворкінг-зона; кав’ярня.

Перші модернізовані центри запустяться цього року у м. Житомир, м. Полтава, м. Краматорськ, селі Мамалига, селі Бабчинці та м. Соледар.

У Мінцифри зазначають, що 24 березня Кабмін ухвалив постанову, яка визначає порядок та умови надання субвенції для розвитку мережі ЦНАПів, завдяки якій з’явиться чіткий механізм надання та використання коштів з державного бюджету місцевим бюджетам для розбудови мережі ЦНАПів.

“Постанова — це наступний крок до реалізації стратегічної мети Мінцифри — ЦНАП у кожній громаді. Завдяки цьому українці зможуть отримувати державні послуги поруч зі своєю домівкою. Крім цього, громади зможуть закупити паспортне обладнання, обладнання для виготовлення водійського посвідчення та інше устаткування”, - розповіла заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Читайте також: Онлайн-курс «Захист персональних даних» вже доступний для навчання

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 24 березня затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

У Державному бюджеті на цей рік передбачено 231 млн грн на підтримку і створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в українських громадах.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-