У Вінниці виробляють дієтичні макарони

У Вінниці виробляють дієтичні макарони

Фото
Укрінформ
У Вінниці підприємство «Мак-Вар Екопродукт» виробляє єдині в країні макарони, офіційно визнані дієтичними - «Здоров’я».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор ТОВ «Мак-Вар Екопродукт» Олексій Вартаньян.

«Ми свої макарони позиціонували як продукти здорового харчування. Було багато питань від покупців та АМК: на якій підставі ви називаєте їх дієтичними? Тому вся продукція пройшла дослідження в НДІ ім. Л.І. Медведя. За результатами випробувань і на підставі Висновку інституту, Міністерство охорони здоров’я України віднесло макарони «Здоров’я» до продуктів дієтичної групи», - повідомив Вартаньян.

За його словами, усі продукти з лінійки макаронів «Здоров’я» випускаються за оригінальною рецептурою з борошна суцільнозмеленого зерна грубого помелу з рослинною клітковиною.

У компанії випускають чотири групи макаронів. Насамперед, це продукт з рослинною клітковиною, яка міститься у складі висівок, він виробляється з житнього та пшеничного борошна грубого помелу. У такому борошні залишилися всі вітаміни, мікроелементи, клітковина і зародок зерна.

Друга група – це макарони, у які додаються знежирені порошки (шроти) з насіння гарбуза, льону, амаранту, розторопші, зародка зерна та кісточки винограду. Їх можуть споживати практично без обмежень діабетики (першого типу) за умови компенсації спожитої їжі адекватною кількістю інсуліну

Третя група макаронних виробів випускається з використанням порошків з висушених трав чи коренів рослин. До них додаються такі компоненти, як імбир, базилік, паприка, куркума і пажитник.

Також підприємство налагодило випуск вівсяних макаронів.

«Спочатку ми виготовляли звичайні макарони, і тоді, в кінці 90-х, була шалена конкуренція. Наше підприємство в області було найменшим. Ми постійно відставали, бо в інших з’являлися нові обладнання і нові технології. А це – кошти, яких у мене не було. Тоді усі хотіли жовтих макаронів, з яйцями, хоча ніхто їх тоді не добавляв, то був барвник. Так співпало, що в сина у той час виникли проблеми зі здоров’ям, потрібна була дієта. І поступово прийшло усвідомлення, що проблеми з травленням напряму залежать від того, що ми їмо. І тоді я зробив перші макарони з висівками. Вони вийшли коричневими, темними, хоча й дуже корисними, бо там багато вітамінів, і клітковина, яка уповільнює потрапляння цукрів у кров. Тоді таких ніхто не робив, вони були дуже «страшні» з точки зору покупця. Був навіть випадок: коли я здавав їх на аналіз у санстанцію, вони мені навіть боялися давати висновок. Казали, може ти їх до Києва повезеш, хай вони скажуть, що ці макарони нормальні?» - розповідає Олексій.

Читайте також: На Миколаївщині виробляють заморожені продукти за новітньою технологією

Він каже, що перші продажі йшли важко, попиту на «здорові» макарони не було. Коли ж їх почали продавати у магазині для діабетиків, спрацювало «сарафанне радіо» і про цей продукт дізналися навіть мешканці столиці. Телефонували та виявляли готовність купувати їх навіть попри те, що пересилка з Вінниці в інші міста збільшувала ціну удвічі.

Тоді виробник почав шукати магазини здорового харчування та для діабетиків, щоб налагодити продажі.
«Я тоді зрозумів, що є ті, кому мої «страшні» макарони цікаві, і вони їм потрібні. Ці люди почали телефонувати і казали: а ось ми хочемо, щоб вони були ще й з іншими смаками і додатками. Тоді ми й розширили товарну лінійку, збагачуючи макарони шротами і травами», - каже Вартаньян.

«Мак-Вар Екопродукт» стало першим підприємством у країні, яке розпочало виготовляти макарони з оздоровчим ефектом. Нині його продукція не має аналогів в Україні й захищена трьома патентами.

Фото надані компанією-виробником

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-