Відродження лісів допоможе у відновленні після пандемії - ООН

Відродження лісів допоможе у відновленні після пандемії - ООН

Укрінформ
Відродження лісів у світі допоможе у відновленні після пандемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр новин ООН.

За словами заступника Генерального секретаря ООН з економічних питань Лю Чженьміня, ліси зіграли величезну роль у порятунку людей від COVID-19.

Він нагадав, що ліси і зелені насадження запобігають ерозії й втраті ґрунтів, які пом'якшують наслідки зміни клімату, забезпечують людей паливом і продовольством.

Заступник Генсека підкреслив, що в період пандемії саме ліси дозволили забезпечити населення всім необхідним: вони стали вихідним матеріалом для виробництва масок, етанолу для антисептиків, паперових рушників, мила та інших предметів санітарії. Крім того, в період ізоляції ліси й парки стали місцем, де можна було безпечно гуляти та займатися спортом, дотримуючись водночас необхідної дистанції.

Читайте також: Вчені вирахували, як стримати глобальне потепління

Саме здорові ліси при грамотному управлінні ними можуть стати свого роду природним буфером проти зоонозних захворювань та нових пандемій, підкреслив Лю Чженьмінь.

«Тим не менше, незважаючи на їх очевидну важливість, ліси, як і раніше, є в небезпеці», - зазначив він.

За даними ООН, за останні три десятиліття темпи збезлісення Землі сповільнилися, однак, незважаючи на це, з 1990 року втрачено близько 420 млн гектарів лісу. Водночас саме на ліси припадає основна частина всього наземного біорізноманіття планети: 60 тисяч різних видів рослин і дерев, 80 відсотків всіх видів земноводних, 75 відсотків видів птахів і 68 відсотків видів ссавців. Скорочення площі лісів веде до зникнення багатьох диких видів флори та фауни, застерігають в ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у ЮНЕСКО заявили, що в найближче десятиліття людство може зіткнутися з глобальним дефіцитом води.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-