У «Дії» можна буде авторизуватися за допомогою NFC

У «Дії» можна буде авторизуватися за допомогою NFC

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України найближчим часом запустить бета-тест авторизації в додатку "Дія" за допомогою технології NFC.

Як передає Укрінформ, про це написав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Телеграмі.

"Тепер ви зможете стати користувачем "Дії", якщо у вас є ID-паспорт, але ваш банк не підключений до системи BankID НБУ. Незабаром стартує бета-тест NFC-авторизації і технології PhotoID в додатку. Це буде додатковий спосіб авторизації", - написав віцепрем'єр.

Він пояснив, що кожен зможе авторизуватися за допомогою NFC-чипа, якщо у нього є ID-паспорт і NFC-модуль у смартфоні. "Ця унікальна технологія розширює цифрові можливості українців для реєстрації в "Дії". Круте рішення для тих, кому 14 років, хто не є клієнтом банку, підключеного до системи BankID НБУ, або взагалі не має рахунку в банку", - додав Фьодоров.

Також Мінцифри скоро запустить бета-тест технології PhotoID, за допомогою якої можна буде підтвердити особистість замість переавторизації. PhotoID буде достатньо для того, щоб продовжувати користуватися додатком без необхідності знову авторизуватися і заново додавати цифрові документи, наприклад свідоцтво про народження дитини.

Читайте також: Мінцифри у квітні планує запустити послуги автоматичної реєстрації ФОПів

NFC - це технологія бездротової передачі даних малого радіуса дії, яка дає можливість обміну даними між пристроями, що знаходяться на відстані близько 10 сантиметрів.

Як повідомляв Укрінформ, бренд і концепцію додатку та порталу "Дія" представили 27 вересня 2019 року. У першій версії додатку було доступно 33 онлайн-послуги та ряд електронних документів.

У жовтні 2020 року Мінцифри представило оновлений додаток "Дія 2.0" і запустило ряд нових адміністративних послуг на порталі "Дія".

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-