МОН планує запустити на

МОН планує запустити на "Дії" повний функціонал для електронного вступу

Укрінформ
Міністерство освіти та науки планує запустити на порталі "Дія" повноцінний функціонал для електронного вступу до навчальних закладів.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час діалогової платформи "Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії", передає кореспондент Укрінформу.

Шкарлет назвав цифровізацію освіти стратегічним напрямком та пріоритетом роботи МОН і розповів про цілі: "Затвердити концепцію цифрової трансформації освіти та науки України, продовжити розвиток національної платформи "Всеукраїнська школа онлайн" і реалізувати на порталі "Дія" повний контент щодо електронного вступу й електронного кабінету вступника".

За його словами, упродовж першого кварталу в межах "Всеукраїнської школи онлайн" планується запустити кабінет вчителя, випустити мобільні додатки для Android та iOS і наповнити платформу контентом згідно з календарним планом.

Як повідомлялося, платформа "Всеукраїнська школа онлайн" стане частиною Єдиного державного порталу цифрової освіти "Дія. Цифрова освіта". На ній будуть доступні дистанційні курси для учнів 5-11 класів, а вчителі у власних електронних кабінетах зможуть створювати свої курси та е-підручники.

Читайте також: В Україні почала роботу "Школа експортерів"

Платформа "Всеукраїнська школа онлайн" запрацювала 11 грудня 2020 року. Ініціаторами проєкту стали МОН, Мінцифри та УІРО. Виконавець – ГС «Освіторія». У момент запуску на платформі було завантажено 800 уроків з 18 предметів: відеолекції, конспекти та завдання. Мобільний інтернет для доступу на платформу безкоштовний.

Нині вона вже має майже 140 тис. користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-