МХП удосконалює виробництво побічних продуктів птахівництва

МХП удосконалює виробництво побічних продуктів птахівництва

PR
Укрінформ
На початку 2021 року в агрохолдингу МХП збільшили переробку побічних продуктів птахівництва майже вдвічі.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі компанії.

“У січні 2021 року EBITDA (аналітичний показник, що дорівнює обсягу прибутку до вирахування витрат по виплаті відсотків, податків, зносу і нарахованої амортизації- ред.) напряму рендерингу (переробки побічних продуктів птахівництва) МХП виросла на 88,8% у порівняння з аналогічним періодом 2020 року”, -  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що побічні продукти виробництва птиці — продукти, не призначені для вживання в їжу людиною (скелети, кістки, мозкові відходи, перо, жир і кров). Їх переробляють у цінні білки, мінерали і жири, що використовуються в харчовій і кормової промисловості, а також в альтернативній енергетиці. В цілому торік компанії вдалося збільшити EBITDA даного напрямку на більше, ніж 10%, незважаючи на невелике скорочення виробництва.

«2020 рік став роком викликів та змін, тим не менш, завдяки низці факторів, за підсумками року вдалося збільшити прибуток від реалізації продуктів рендерингу. По-перше, ми поліпшили якість виробленої продукції та перейшли в преміумсегмент якості ключових продуктів — м'ясо-кісткового борошна та жиру. По-друге, на тлі пандемії і загального дефіциту протеїнів на ринку, ціни показали зростання по всіх продуктах рендерингу — стрімке зростання цін на рослинні протеїни і масла відобразилося на піднятті цін на тваринні протеїни і жири», — розповів начальник відділу продажів продуктів переробки Максим Гузєв.

У пресслужбі холдингу наголосили, що при будівництві бізнесу з виробництва м'яса птиці, в МХП відразу ж передбачали утилізацію 100% побічних продуктів птахівництва. У 2015 році компанія переглянула підхід і переобладнала виробництво так, щоб переробляти відходи, а не утилізувати їх. Таким чином, холдинг не тільки знижує вплив на навколишнє середовище, але й розвиває високомаржинальний бізнес. Сьогодні перед компанією стоїть більш амбітна мета — максимізувати частку продукції преміум і суперпреміум якості, яка має велику цінність для покупця і, відповідно, приносить більше прибутку.

Читайте також: Чиста енергія: МХП розвиватиме технології «зеленого» водню та біометану

«Ми постійно тісно спілкуємося з нашими покупцями і орієнтуємося на поставку продукції найвищої якості — преміумсегменту. Це дає нам можливість швидко розбудовувати наші процеси і оперативно задовольняти будь-якого нашого покупця. Для клієнтів дуже важлива увага і компетентне оперативне реагування на їхні запити. Тому, вони вибирають нас як основних постачальників і готові співпрацювати з нами тривалий період», — пояснив технічний директор МХП Віталій Адамчук.

За його словами, МХП постійно покращує процеси на всіх своїх підприємствах — проводить оптимізацію, реконструкцію та модернізацію обладнання та ліній з метою зменшення собівартості продукції. У січні 2021 року собівартість продукції переробки побічних продуктів значно зменшилася, що теж зробило свій внесок у EBITDA-напрям.

Як повідомлялося, торік МХП вперше експортував курячий жир до Перу. Це перше експортне постачання, що було здійснено з України до Перу.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-