Івано-Франківський фермер пропонує розпочати весну з 50 грамів мікрозелені

Івано-Франківський фермер пропонує розпочати весну з 50 грамів мікрозелені

Укрінформ
Івано-Франківська ферма LilGreen Farm пропонує розпочати весну з вітамінів у мікрозелені. Щоденний раціон – 50 грамів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів співзасновник ферми Андрій Крілик.

«Мікрогрін (мікрозелень - авт.) – це паростки від насінини до ростка, які з’являються у перші 7 днів. Коли вже є перші два листки, то це означає, що в цій зелені найбільша кількість корисних речовин. Це краще їсти, ніж велику зелень, особливо навесні. В день норма – 50 грамів», - зазначає Андрій Крілик.

Фермер стверджує, що в мікрогріні є всі необхідні вітаміни. Щоправда, каже, в різних культурах домінують різні корисні речовини.

«Амарант має більше білка. Тому він підходить для тих, хто хоче набрати вагу. Соняшник має достатньо олії і омега-кислот. Броколі багата на фолієву кислоту, тому вона корисна для вагітних», -  розповідає співзасновник ферми.

За його словами, ферма LilGreen Farm пропонує також додавати до страв їстівні квіти. Шеф-кухарі ресторанів активно їх замовляють для декору.

«Квіти у нашій пропозиції давно. Вже є постійні клієнти. Полюбляють фіалки, пеларгонію, фуксію, кислицю, настурцію та інші», - перелічує фермер.

Нині він вирощує мікрозелень та квіти, орендуючи для цього приміщення в багатоповерхівці. Разом із ним працює кур’єр для доставки замовлень. У планах – збагатити асортимент салатами, які вже з’являться за місяць-два.

Читайте також: Корисні властивості малини та смородини

«Люди найбільше полюбляють мікрогрін соняшника, гостреньку гірчицю. Не дуже їх захоплює горох, бо його треба жувати. Тому його більше замовляють ресторани. Але й горох має своїх постійних поціновувачів. Зараз я працюю над сертифікацією продукції. Почав вирощувати салати. За місяць-два вони з’являться в нашому асортименті. Це будуть два салати темного забарвлення і ще три – звичайного», - говорить Андрій Крілик, і  додає, що в переліку новинок фермери потішать споживачів салатами «Лола», «Сніжинка» та «Малиновий шар».

Фото: https://www.facebook.com/lilgreen.farm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-