Міносвіти презентувало освітній вебсеріал для підлітків

Міносвіти презентувало освітній вебсеріал для підлітків

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Mastercard у співпраці з Асоціацією «ЄМА» представили освітній вебсеріал «Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності» для підлітків.

Про це повідомляє пресслужба МОН, передає Укрінформ.

Завдання вебсеріалу – допомогти підліткам засвоїти базові навички безготівкових розрахунків,  а також розібратися з ключовими правилами безпеки. Він складається із п’яти серій по 5-8 хвилин, які розподілені за наступними темами:   «Моя перша платіжна картка» (частина 1 і 2), «Сучасні платіжні інструменти»,  «Оплати в інтернеті»,   «Безпечний геймінг».  

Відео вже доступні у спеціальному розділі на сайті компанії Mastercard  та YouTube-каналі, а також на офіційному сайті МОН.

«Для якісної практичної реалізації компетентного підходу в навчанні старшокласників варто враховувати те, що їм потрібно. Після перегляду підлітками вебсеріалу важливий результат – успішний досвід, який школярі можуть використати під час безготівкового способу життя», – зазначила заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова. 

Читайте також: МОН запускає підготовчі курси для абітурієнтів із окупованих територій

«Школа платіжної грамотності» –  це серія коротких фінансових влогів для старшокласників і першокурсників. У кожній серії їхні однолітки – Саня та Соня – обговорюють платіжні рішення й те, як ними безпечно користуватися. Герої вчаться розраховуватися картками й гаджетами у магазинах та онлайн і розказують, як захистити персональні дані й платежі. В останній серії вони вчаться основам безпечного геймінгу, зокрема, як поповнювати ігровий рахунок, захистити свій ігровий аккаунт і протистояти кіберзлочинцям. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-