Тимановська прибуде у середу до Варшави та виступить перед ЗМІ

Тимановська прибуде у середу до Варшави та виступить перед ЗМІ

Укрінформ
Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку усунули від Олімпіади після критики керівництва збірної, має прибути у середу, 4 серпня, до Варшави.

Про це повідомив керівник фундації "Білоруський дім" у Варшаві Алєсь Зарембюк, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

«Христина Тимановська має прибути до Варшави у середу; з міркувань безпеки ми поки не повідомляємо час прибуття, але я сподіваюся, що він (приїзд - ред.) відбудеться без проблем», – сказав Зарембюк.

Також голова Білоруського дому анонсував зустріч Тимановської зі ЗМІ у Варшаві, але деталі – за його словами – також із міркувань безпеки, будуть оголошені пізніше.

Читайте також: Блінкен назвав дії влади Білорусі щодо Тимановської «транснаціональними репресіями»

Як повідомляв Укрінформ, Христину Тимановську, яка 2 серпня мала взяти участь у кваліфікаційному забігу на 200 метрів у Токіо, намагалися відвезти в Білорусь проти її волі.

Напередодні спортсменка різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її для участі в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами в аеропорт, проте там Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, тому що її можуть ув'язнити.

Читайте також: Євросоюз розкритикував режим Лукашенка за дії щодо спортсменки Тимановської

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою.

Польща запропонувала білоруській спортсменці Христині Тимановській гуманітарну візу.

Пізніше стало відомо, що Тимановська подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-