Ловлять на живця: у Киргизстані за пів року затримали вже третього експрем'єра

Ловлять на живця: у Киргизстані за пів року затримали вже третього експрем'єра

Укрінформ
Міжвідомча слідча група Держкомітету Киргизстану (ДКНБ) 3 серпня затримала колишнього прем'єр-міністра країни Теміра Сарієва

Як передає Укрінформ, про це повідомляє kloop.kg.

У найближчі 48 годин Первомайським районним судом Бішкека буде розглянуто питання про обрання запобіжного заходу.

За даними ДКНБ, слідство встановило, що Сарієв, будучи міністром економіки й одночасно головою Держкомісії з вивчення діяльності «Кумтора», занизив суму екологічних збитків від роботи копальні на десятки мільйонів доларів США.

У відомстві додали, що дії експрем'єр-міністра завдали «колосальних збитків» державі.

За даними Держкомітету, в період з 1992 року по 2019 рік високопоставлені чиновники і керівництво «Киргизалтину», маючи владні повноваження, створили протиправний і стійкий зв'язок з представниками канадської компанії "Камеко" і Centerra Gold Inc. З метою незаконного отримання матеріальних та інших благ укладали ряд завідомо невигідних для Киргизстану угод з розробки золоторудного родовища Кумтор.

Читайте також: Експрезидента Киргизстану звинуватили в організації масових заворушень

Сам Сарієв був міністром економіки Киргизстану з 2011 по 2015 рік. У 2015 Сарієв став прем'єр-міністром країни, але за рік подав у відставку через скандал навколо реконструкції автодороги Баликчи - Корумду.

Як повідомляв Укрінформ, у січні був затриманий за підозрою в незаконному збагаченні колишній прем'єр-міністр Киргизстану Мухаммедкалий Абилгазієв.

Первомайський районний суд Бішкека (Киргизстан) 2 червня обрав запобіжний захід експрем'єр-міністру та ексдепутату парламенту Омурбеку Бабанову за підозрою в корупції.

Фото: spk.kg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-