Шишов збирав інформацію про «чекістів» за межами Білорусі - NEXTA

Шишов збирав інформацію про «чекістів» за межами Білорусі - NEXTA

Укрінформ
Глава Білоруського дому в Україні Віталій Шишов, якого знайшли повішеним у Києві, розкривав так званих тихарів на акціях в столиці України.

Про це повідомляє телеграм-канал NEXTA, передає Укрінформ.

Зазначається, що в червні він завів телеграм-канал «для збору інформації про чекістів, які працюють за межами Білорусі».

Варто зазначити, що «тихарями» називають співробітників силових структур (зокрема КДБ) в цивільному одязі, особливо тих, хто брав участь у затриманнях людей.

Читайте також: У Києві зник лідер Білоруського дому в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.

У Міжфракційному депутатському об'єднанні «За демократичну Білорусь» вважають, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повинен взяти розслідування смерті керівника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки до цього можуть бути причетні білоруські спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-