КНДР вимагає зняття санкцій для «ядерних» переговорів зі США – корейська розвідка

КНДР вимагає зняття санкцій для «ядерних» переговорів зі США – корейська розвідка

Укрінформ
Для відновлення переговорів із США про денуклеаризацію Північна Корея вимагає зняття міжнародних санкцій, зокрема тих, що забороняють експорт металу та імпорт очищеного палива, а також інших предметів першої необхідності.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявили південнокорейські законодавці після того, як їх поінформувало головне розвідувальне управління Південної Кореї.

При цьому державні ЗМІ Північної Кореї поки не згадали жодного нового запиту про зняття санкцій для відновлення переговорів.

За словами південнокорейських законодавців, у КНДР також зажадали послаблення санкцій відносно імпорту предметів розкоші, щоб мати можливість ввозити спиртні напої і костюми.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив про «велику кризу» і загрозу безпеці КНДР через коронавірус

Також Північній Кореї необхідно близько 1 мільйона тонн рису, оскільки в минулому році економіка країни постраждала від пандемії коронавіруса і поганої погоди.

Брифінг з розвідкою відбувся через тиждень після того, як дві Кореї відновили гарячі лінії, що зв'язують їх.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН ввела широкий спектр санкцій проти Північної Кореї за здійснення її ядерних програм і програм створення балістичних ракет у порушення резолюцій ООН.

Читайте також: Ядерна загроза: Штати продовжили санкції проти КНДР

США, Японія і Південна Корея також ввели санкції відносно Північної Кореї, але вони не є обов'язковими для інших країн.

У 2018 році в Сінгапурі між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і 45-м президентом США Дональдом Трампом відбулася офіційна зустріч. Однак ані вона, ані дві наступні зустрічі не змогли переконати Північну Корею відмовитися від ядерної зброї або ракетної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-