Чотири російських мільярдери судяться у Лондоні через книгу про Путіна

Чотири російських мільярдери судяться у Лондоні через книгу про Путіна

Укрінформ
У Лондоні в середу 28 липня починаються слухання судових позовів чотирьох російських мільярдерів і провідної російської нафтової компанії "Роснефть" через книгу про президента Росії Володимира Путіна і його шлях до влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Британська журналістка Кетрін Белтон і видавництво HarperCollins вимушені захищатися від скарг, зокрема, одного з найбагатших росіян Романа Абрамовича про наклеп.

Книга видана 2020 року під назвою “Люди Путіна: Як КДБ повернув собі Росію, а потім перейшов у наступ на Захід” (Putin’s People: how the KGB took back Russia and then took on the West) - результат багаторічного дослідження журналістки, яка працювала в Росії кореспонденткою газети Financial Times.

Читайте також: Фонд Навального просить Байдена ввести санкції проти «гаманців» Путіна

Белтон каже, що намагалася простежити шлях до влади Путіна і людей в його оточенні, багато з яких, як і сам Путін, були службовцями КДБ - Комітету державної безпеки Радянського Союзу, а згодом стали високопосадовцями та багатими підприємцями.

Абрамович, відомий, зокрема, як власник лондонського футбольного клубу "Челсі", заявив через своїх адвокатів, що подав позов у березні, оскаржуючи те, що він назвав «низкою неправдивих і наклепницьких тверджень» про нього, включно з інформацією «про придбання і справи футбольного клубу "Челсі".

Абрамович наполягає, що намагався уникнути позову, і що його адвокати вели переговори з видавництвом про “взаємоприйнятне вирішення” того, що він вважає проблемою, але видавці не пішли на виправлення “певних тверджень” у книзі.

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо Фірташа, Фукса та ще 848 осіб

Інші позивачі, зокрема мільярдер Михайло Фрідман та його партнер-підприємець Петро Авен, також звинувачують видавництво в тому, що вони називають наклепом, а також з метою захисту даних.

Позивачем проти видавництва і проти Кетрін Белтон зі звинуваченнями про наклеп названо також підприємця Шалву Чигиринського.

Сама книга у західних ЗМІ отримала чимало позитивних оцінок.

Як повідомляв Укрінформ, група розслідувачів з Bellingcat виграла суд у Нідерландах у петербурзького інформагентства РІА ФАН, яке входить в Медіагрупу "Патріот", опікунську раду якої очолює підприємець Євген Пригожин, відомий як "кухар Путіна", який перебуває під санкціями США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-