Комітет Конгресу США з розслідування подій 6 січня заслухав перших свідків

Комітет Конгресу США з розслідування подій 6 січня заслухав перших свідків

Укрінформ
Четверо офіцерів столичної поліції, а також поліції Капітолію, які охороняли будівлю від натовпу прихильників Дональда Трампа 6 січня, стали першими свідками, яких заслухав у вівторок Комітет Конгресу США з розслідування штурму.

Пряму трансляцію слухань забезпечував телеканал C-SPAN, повідомляє Укрінформ.

«6 січня я вперше боявся за своє життя в Капітолії більше, ніж упродовж всього свого армійського досвіду у місії в Іраку»,- заявив під час слухань один зі свідків, сержант поліції Капітолію Акініло Гонелл.

Читайте також: Глава Пентагону заступився за генерала, який повідомив, що Трамп готував переворот

Він пояснив, що в Іраку збройні напади були очікуваними, оскільки це була зона бойових дій, де діяв ворог. «Але ні армія, ні правоохоронні органи не підготували мене до того, що ми відчули 6 січня», - сказав Гонелл.

Крім Гонелла свідчення дали співробітники столичної поліції округу Колумбія Даніел Годжес і Майкл Фаноне, а також офіцер поліції Капітолію Гаррі Данн. Правоохоронці розповіли, що вони отримали як фізичні, так і психологічні травми, а темношкірі поліцейські зазнали агресії за расовими ознаками з боку протестувальників. Правоохоронці зазначили, що й зараз відчувають загрозу своєму життю та безпеці власних сімей, оскільки проти них налаштована велика кількість прихильників Трампа.

Читайте також: У поліції Капітолію нарешті з’явиться новий керівник після штурму 6 січня – АР

Під час слухань було продемонстроване відео з натільних камер поліціянтів, де було чітко видно, як протестувальники, екіпіровані спеціальним захистом та засобами нападу, цілеспрямовано атакували правоохоронців всередині будівлі.

Як повідомлялося, Комітет Конгресу США з розслідування подій 6 січня був створений після того, як сенатори-республіканці заблокували створення незалежної комісії, покликаної розслідувати події штурму головного законодавчого органу США. Комітет має дев’ять членів на чолі з демократом Бенні Томпсоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-