Британський підліток пройде пішки понад 300 кілометрів на підтримку власної петиції

Британський підліток пройде пішки понад 300 кілометрів на підтримку власної петиції

Укрінформ
Одинадцятирічний житель міста Гебден-Брідж, що у англійському графстві Йоркшир, Джуд Вокер сьогодні розпочав пішу подорож від власної домівки до столиці країни Лондона — це 321 кілометр шляху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Таким чином хлопець хоче спонукати людей підтримати його петицію про запровадження у Великій Британії податку на шкідливі викиди у навколишнє середовище.

Джуд Вокер зазначив, що на подорож його надихнула книга Dire Predictions, яка, на його думку, пропонує рішення щодо проблеми зміни клімату, зокрема податок на шкідливі викиди.

Читайте також: ЄС планує запровадити ввізне мито на товари з високим вмістом СО2

Петиція, яка закликає провести парламентські дебати щодо впровадження податку на шкідливі викиди, була зареєстрована у лютому цього року. Британський уряд заявив, що зобов'язується скоротити шкідливі викиди на 78% до 2035 року.

"Я сподіваюся, що ця петиція отримає 100 000 підписів, щоб її можна було обговорити у парламенті", - сказав хлопець.

Джуд Вокер планує щодня проходити до 16 кілометрів; таким темпом він має завершити свою подорож за 20 днів. У день початку подорожі його проводжали кілька місцевих депутатів, а також мати Тамсін Вокер.

Уряд Великої Британії раніше вивчав ймовірний взаємозв'язок між податком на викиди та навколишнім середовищем. Однак після консультацій в уряді виключили можливість запровадження більшого податку на шкідливі викиди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-