У Бразилії пройшли масові протести з вимогою відставки президента

У Бразилії пройшли масові протести з вимогою відставки президента

Відео
Укрінформ
У Бразилії в суботу, 24 липня, десятки тисяч людей вийшли на вулиці з вимогою відставки президента Жаїра Болсонару та гаслами проти його політики під час пандемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TRT.

Протестувальники вийшли на вулиці кількох бразильських міст четвертий вікенд поспіль, вимагаючи імпічменту ультраправого президента Болсонару.

Зазначається, що в Бразилії понад 500 000 людей померли внаслідок COVID-19 за президентства Болсонару, який, зокрема, виступав проти носіння масок та заходів соціального дистанціювання.

Читайте також: YouTube видалив відео президента Бразилії через COVID-фейки

Наразі у бразильському Сенаті розслідують ймовірні корупційні діяння президента, пов’язані з угодою щодо придбання індійської вакцини проти коронавірусу.

Як повідомлялося, Болсонару закидають те, що він своїм применшенням небезпеки коронавірусу та сумнівами у користі вакцинації сприяв поширенню коронавірусу та збільшенню кількості жертв хвороби.

Читайте також: Президента Бразилії виписали з лікарні після чотирьох днів госпіталізації

Згідно з даними прокуратури, Болсонару зловживав владою, укладаючи у лютому угоду про постачання 20 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу від індійського виробника Bharat Biotech на суму 316 мільйонів доларів. Комісія федерального сенату, що вивчила цей випадок, дійшла висновку, що ціна медзасобу могла бути навмисно завищеною.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-