У Чехії розслідують масове зараження олімпійців COVID-19

У Чехії розслідують масове зараження олімпійців COVID-19

Укрінформ
Чеський олімпійський комітет висловив жаль з приводу зараження COVID-19 шістьох членів олімпійської збірної країни, які прибули до Токіо, та розпочав розслідування з цього приводу.

Відповідну заяву Чеський олімпійський комітет оприлюднив на своєму сайті, передає Укрінформ.

«Це розслідування буде зосереджене на тому, чи були дотримані всі запобіжні заходи проти розповсюдження COVID-19 до, під час та після чартерного рейсу та чи нехтували деякі особи своїми обов'язками (дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції – ред.) під час перельоту», - йдеться у заяві.

Перед вильотом члени збірної мали зробити по 2 ПЛР-тести за 24 та 72 години до посадки. Працівники Олімпійського комітету повинні були пройти щеплення. Водночас ЧОК не міг вимагати зробити щеплення від спортсменів і супроводжуючих осіб, підкреслюється у заяві.

Читайте також: Пʼять країн Євросоюзу можуть ввести нові COVID-обмеження на кордоні

Наразі підтверджено 6 випадків інфікування – у 4 спортсменів, тренера та лікаря збірної. Першим інфікованим, який отримав позитивний тест відразу після прильоту прямо в аеропорту, був лікар збірної, який не був вакцинований. Пізніше коронавірус був підтверджений у тренера волейболісток і у 4 спортсменів – двох пляжних волейболістів, велосипедиста та гравця в настільний теніс. Жоден з тих, у кого був підтверджений COVID-19, не має серйозних симптомів і не госпіталізований, наголосили у ЧОК.

Утім, спортсмени, на яких покладали надії, не зможуть взяти участь у змаганнях.

Нині усі чеські олімпійці зобов'язані дотримуватися карантинного режиму.

Читайте також: На Олімпіаді-2020 у атлетів візьмуть приблизно 5 тисяч допінг-проб

Результати розслідування обіцяють оприлюднити протягом 14 днів.

Як повідомлялося, спецбортом в Токіо з Чехії прибуло 42 особи, включаючи 14 спортсменів.

Міністерство охорони здоров’я країни заявило, що проведе власне розслідування факту зараження COVID-19 членів олімпійської збірної країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-