Режим Лукашенка ліквідував у Білорусі ще 20 неурядових організацій

Режим Лукашенка ліквідував у Білорусі ще 20 неурядових організацій

Укрінформ
Двадцять неурядових організацій, включаючи правозахисні, були ліквідовані в Білорусі 22 липня.

Про це повідомив у п'ятницю в Телеграм-каналі правозахисний центр "Вясна", передає Укрінформ.

У представленому списку - "Центр правової трансформації", "Офіс європейської експертизи та комунікацій", Human Constanta, Центр екологічних рішень, Центр розвитку ефективних комунікацій "Жива Бібіліотека", Медіаплатформа "Імена", Youth Labor Rights, European Youth Parliament, Центр "Європейський діалог", Press Club Belarus, Офіс з прав людей з інвалідністю, Центр досліджень і прогнозів розвитку "Європейський діалог" (директор - відомий політик Анатолій Лебедько), "Майстерня соціального кіно" тощо.

Читайте також: Режим Лукашенка продовжує знищувати свободу слова

Як повідомлялося раніше, Мін'юст Білорусі також ініціював ліквідацію очолюваного нобелівським лауреатом Світланою Алексієвич Білоруського ПЕН-центру і Білоруської асоціації журналістів.

З 10 липня в Білорусі у представників медіа, в редакціях, неурядовихі організаціях та у правозахисників пройшло понад 60 обшуків. СК пояснив обшуки в ЗМІ та НУО їх, нібито, причетністю до тіньових фінансових схем.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі в серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Загальна кількість політв'язнів у Білорусі на 23 липня, за даними ПЦ «Вясна», становить 587 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-