Джордж Буш заявив, що підтримка Nord Stream 2 - це помилка

Джордж Буш заявив, що підтримка Nord Stream 2 - це помилка

Укрінформ
43-й президент США Джордж Буш-молодший вважає підтримку газопроводу «Північний потік-2» помилкою і неодноразово наголошував на цьому політичному керівництву ФРН.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв’ю Deutsche Welle, присвяченому закінченню служби Ангели Меркель на посаді канцлера ФРН.

На запитання ведучої щодо того, чи розчарований Буш-молодший рішенням Меркель підтримувати трубопровід «Північний потік-2», він назвав його «помилкою».

Читайте також: США підтвердили дату зустрічі Байдена із Зеленським у Білому домі 30 серпня

«Так, я думаю, що це помилка. І я казав це Герхарду Шредеру, я казав це Ангелі. Я думаю, що це помилка, бо, знаєте, мотиви Росії можуть вводити в оману», - зазначив 43-й президент.

Він пояснив, що «чим сильніший економічний вплив недемократичного режиму на демократію, тим складніше стратегічне становище людей у цій демократії».

Буш-молодший додав, що цілком розумів значення Росії для Німеччини, сподівання останньої на російський газ для забезпечення своєї великої індустріальної економіки, «що, на мою думку, помилково».

Читайте також: «Вони жартують?»: WSJ проаналізувала заяву США та Німеччини щодо Nord Stream 2

Американський політик також назвав російського президента Володимира Путіна, з яким довелося «мати справу» Ангелі Меркель, «дуже хитрим і жорстким».

«Але й Ангела може (бути жорсткою – ред.). Тому я не переживав, що Путін буде тиснути на Ангелу Меркель», - підсумував Буш-молодший.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 21 липня, уряди США й Німеччини оприлюднили декларацію, у якій сторони, по суті, погодились на добудову російського газопроводу Nord Stream 2 в обмін на гарантії енергобезпеки для Центральної та Східної Європи.

Читайте також: Держдеп США не виключає нових санкцій проти Nord Stream 2

Водночас у США вкотре назвали російський проєкт "поганою угодою" для Німеччини, для України та Європи загалом і запевнили, що продовжать виступати проти цього трубопроводу.

Фото: TODAY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-