Афганська влада звинуватила талібів у вбивстві цивільних у провінції Кандагар

Афганська влада звинуватила талібів у вбивстві цивільних у провінції Кандагар

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Афганістану звинуватило екстремістське угруповання «Талібан» у рейдах по будинках та вбивстві щонайменше 100 цивільних осіб внаслідок нападів у південній провінції Кандагар поблизу кордону з Пакистаном.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

«Терористи напали на домівки невинних афганців у певних районах прикордонного міста Спін Болдак, розграбували будинки і замордували 100 невинних людей», - йдеться у заяві представника міністерства Мірваїса Станекзая.

Читайте також: Талібан запропонував перемир'я уряду Афганістану

Представник міністерства внутрішніх справ Афганістану заявив, що зловмисники у Спін-Болдаку діяли за наказом свого керівництва, яке нібито перебуває в сусідньому Пакистані. За повідомленнями, наразі екстремісти контролюють більшу частину міста.

При цьому речник «Талібану» Забіхулла Муджахід заперечив причетність групи до вбивства мирних жителів.

Читайте також: В Афганістані загинув фоторепортер Reuters, який знімав атаку талібів

Агентство Tolo News також цитує члена Ради провінції Кандагар, Фіду Мохаммама Афгана, який заявив, що цього тижня невідомі озброєні люди витягли двох його синів з дому в Спін Болдаку і застрелили. Він припустив, втім, що ці люди могли бути не пов’язані з «Талібаном», але закликав притягнути їх до відповідальності у будь-якому разі.

Нагадаємо: афганський ісламістський рух «Талібан» заявив 22 липня, що нині контролює вже близько 90 відсотків усієї лінії кордону країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-