Штати запроваджують санкції проти винних у придушенні протестів на Кубі

Штати запроваджують санкції проти винних у придушенні протестів на Кубі

Укрінформ
Сполучені Штати запроваджують санкції проти винних у придушенні протестів на Кубі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, поширеній у четвер.

"Починаючи з 11 липня десятки тисяч кубинців у десятках міст по всій країні вийшли на вулиці з мирними вимогами щодо поваги основних свобод і кращого майбутнього, - ідеться в заяві - У відповідь кубинський режим жорстоко придушив протести, заарештувавши сотні демонстрантів просто за реалізацію прав людини на свободу вираження думок і мирних зібрань".

Читайте також: Кубинські протести: Острів Свободи без варіантів йде до свободи

За словами Блінкена, дії кубинських сил безпеки та насильницьких банд, мобілізованих першим секретарем кубинської комуністичної партії Мігелем Діас-Канелем, показали страх режиму перед власним народом і небажання задовольнити його основні потреби та сподівання. 

Сполучені Штати запроваджують санкції щодо міністра Революційних збройних сил Куби Альваро Лопеса Мієри та Спеціальної національної бригади МВС Куби («Чорні берети»). Лопес Мієра та Спеціальна національна бригада, ідеться в заяві, брали участь у придушенні протестів, у тому числі за допомогою фізичного насильства й залякування.

Читайте також: США обіцяють притягнути режим Куби до відповідальності за репресії – Білий дім

Водночас зазначається, що США підтримують "кожного кубинця, який прагне створення уряду, що поважає права людини й гідність кубинського народу", і надалі вживатимуть заходів щодо притягнення до відповідальності винних у порушення прав людини, у тому числі шляхом запровадження додаткових санкцій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-