YouTube видалив відео президента Бразилії через COVID-фейки

YouTube видалив відео президента Бразилії через COVID-фейки

Укрінформ
Популярний відеохостинг YouTube видалив відео з каналу президента Бразилії Жаїра Болсонару через поширення дезінформації про коронавірус (COVID-19).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Наші правила не дозволяють контент, в якому йдеться, що гідроксихлорохін і /або івермектин ефективні для лікування або профілактики COVID-19; в якому йдеться, що є ліки від хвороби, або що маски не допомагають запобігти поширенню вірусу», - заявили у компанії.

В Офісі Болсонару поки що не прокоментували новину.

На каналі Болсонаро у YouTube щотижня викладаються його виступи, де він відповідає на запитання глядачів й критикує своїх опонентів.

У ході цих виступів він регулярно висловлює свої сумніви щодо тяжкості захворювання на коронавірусу, заявляє про безглуздість обмежувальних заходів та «дива», які роблять вищеназвані препарати, такі як гідроксихлорохін.

Читайте також: У Бразилії більшість громадян виступають за імпічмент президенту

Зазначається, що минулого року Twitter та Facebook вже видаляли відео президента Бразилії за порушення умов поведінки на платформах після того, як Болсонару виступив із заявами, що суперечать рекомендаціям світових експертів у галузі охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, дослідження ефективності роботи алгоритмів YouTube виявило, що вони рекомендують небажаний контент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-