Єврокомісія виділила €120 мільйонів на боротьбу з новими COVID-штамами

Єврокомісія виділила €120 мільйонів на боротьбу з новими COVID-штамами

Укрінформ
Єврокомісія оголосила сьогодні про рішення виділити додатково суму у 120 мільйонів євро для реалізації 11 дослідницьких проєктів з протидії новим варіантам COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у четвер на сайті Європейської Комісії.

«Єврокомісія визначила перелік з 11 нових проєктів, вартістю 120 мільйонів євро за найбільшою програмою з досліджень та інновацій Horizon Europe (на 2021-2027 роки), для підтримки термінових досліджень коронавірусу та його нових варіантів. Це фінансування є частиною ширших дій з досліджень та інновацій, спрямованих на боротьбу з коронавірусом в рамках зусиль Єврокомісії для запобігання, пом’якшення впливу та відповіді на вірус і на його нові варіанти в рамках нової ініціативи у сфері біозахисту, відомої як HERA-інкубатор», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 11 відібраних проєктів здійснюються із залученням 312 дослідницьких колективів у 40 країнах, з яких 38 учасників походять з країн за межами Європейського Союзу.

Більшість проєктів охоплюють проведення клінічних випробувань щодо нових методичних підходів у лікуванні та вакцин, формування широкої мережі боротьби з коронавірусом, що виходить за кордони Європи, але є взаємопов’язаною із європейськими ініціативами.

Цей проєктний консорціум буде реалізований поряд з іншими спорідненими ініціативами й проєктами на національному, регіональному та міжнародному рівнях, щоб забезпечити їх поєднання та взаємодоповнюваність, уникнути дублювання у дослідженнях.

Читайте також: В Росії Delta витісняє інші штами, до нього приєднався новий Gamma

Згадані проєкти зроблять внесок у розбудову так званого Європейського органу з надзвичайної готовності та реагування (European Health Emergency Preparedness and Response Authority - HERA), який дозволить Євросоюзу передбачати та краще реагувати на майбутні пандемії.

Як повідомляв Укрінформ, ініціатива HERA-інкубатор, що спрямована на проведення перспективних досліджень у боротьбі з новими варіантами COVID-19 та іншими небезпечними інфекціями, була представлена Єврокомісією у лютому поточного року. Вона має на меті кращу підготовку Європейського Союзу до майбутніх криз у сфері охорони здоров’я, створення потужностей для швидкої розробки та виробництва вакцин для протидії ймовірним пандеміям у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-