В Росії Delta витісняє інші штами, до нього приєднався новий Gamma

В Росії Delta витісняє інші штами, до нього приєднався новий Gamma

Укрінформ
"Бразильський" гамма-штам COVID-19 виявлено в Росії. Він, як і "індійський" дельта-штам, є більш заразним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на науковий центр Росспоживнагляду "Вектор".

«На території Російської Федерації широке поширення отримав варіант "дельта", виявлено поодинокі випадки варіанту "гамма", - сказали в Центрі.

Там зауважили, що "гамма" і "дельта" варіанти коронавірусу було віднесено до категорії таких, що "викликають занепокоєння", оскільки вони більш трансмісивні, вірулентні, при цьому можуть знижувати ефективність антитіл.

Читайте також: Дві дози Pfizer або Astra Zeneca ефективні від штаму Delta

Уточнюється, що штами "лямбда" і "епсілон", що належать до "варіантів, які викликають інтерес", на території РФ поки що не було виявлено.

Працівники Центру нагадали, що нарзі "індійський" варіант стає домінуючим у багатьох країнах світу. "У РФ також відзначається тенденція заміщення інших варіантів варіантом "дельта". З урахуванням наявних у нього конкурентних переваг порівняно з відомими варіантами, немає підстав очікувати витіснення варіанту "дельта" вже вивченими різновидами SARS-CoV-2", - пояснили у "Векторі".

Читайте також: Понад 80% нових випадків COVID-19 у США викликані штамом Delta

У Росії на ранок четверга за офіційними даними оперативного штабу з боротьби з коронавірусом зафіксовано 5 979 027 інфікованих COVID-19, померло 149 012 пацієнтів. (Дані подаються за вирахуванням показників тимчасово окупованих Криму і Севастополя, які проходять в офіційній статистиці РФ).

Як повідомлялося, за даними Worldometer, з початку пандемії у світі зафіксовано 192 884 919 випадків зараження коронавірусом, зокрема, 4 143 615 померло, одужали 175 392 945 осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-